greenSand ruimt 48 ton CO2 op bij de zonneweide in Glimmen

Op de zonneweide in Glimmen wordt een toegangsweg aangelegd met greenSand olivijn. Dit pad legt CO2 op duurzame wijze vast. De zonneweide is een weiland in Glimmen waar zonnepanelen worden geplaatst. Dit initiatief wordt ondersteund door de werkgroep Duurzaam Glimmen. Vanaf maart 2021 zullen de panelen stroom gaan leveren. 

Het toegangspad tot de zonneweide wordt aangelegd met greenSand olivijn 0-4 mm. Deze gradatie wordt vaak gebruikt als bestratingsmateriaal. Door de unieke samenstelling van de korrelverdeling en de hoge haakweerstand is greenSand olivijn water afvoerend en luchtdoorlatend waardoor het materiaal zeer stabiel blijft. 

Het unieke aan greenSand olivijn is dat het CO2 opruimt. Hiervoor zijn drie elementen nodig: het mineraal olivijn, water en het zuur CO2. Door greenSand olivijn te gebruiken in plaats van andere producten wordt een bijdrage geleverd aan een leefbare toekomst.

greenSand halfverharding is goedgekeurd onder het bouwstoffenbesluit EN 13242. Klik hier voor het nieuwsartikel in de Groninger Internet Courant. Klik hier.

Aporta tu granito de arena

Limpia CO₂ tú mismo

Ayuda a la Tierra a crear más superficie. Descubre todos los productos Olivine.

Compensa tu CO₂

Te esparcimos el Olivino. De esta manera creamos más superficie juntos.

Conviértete en copropietario

Sea parte de la solución. Compre una acción nominativa en greenSand.

desde 15€
×